Instagram kode – Podjetja in znamke, ki jim zaupam

Ko na Instagramu dosežeš določeno število sledilcev, začneš prejemati ponudbe podjetij, ki si želijo sodelovanja s tabo. Večinoma ti najprej pošljejo testne izdelke*, pri čemer podjetje meri odziv bodisi s številom nakupov preko posebne instagram kode za popuste, ali pa prek klikov na povezavo.  Če sta obe strani zadovoljni z rezultatom, se prične dolgoročno sodelovanje. Le-to lahko ostane na nivoju kompenzacije, ali pa preide na sistem plačljivih objav oziroma provizij od prodaje (t. i. affiliate).

*Govorim o profilih do nekje 10.000 sledilcev – tisti z višjimi številkami imajo ponavadi že izoblikovan cenik in so testni izdelki zgolj pogoj, da se sploh začnejo pogovarjati o sodelovanju.

Instagram je že več kot desetletje priljubljen oglasni prostor. Ljudje preprosto ne gledamo več TV (oz. jo gledamo z zamikom in preskakujemo oglase), ne beremo tiskanih medijev in smo na splošno siti težkih vsebin. Zato vse več časa preživimo na družbenih omrežjih, kot sta Instagram in TikTok. In kje drugje bomo izvedeli za novosti, kot tam, kjer se najraje zadržujemo?

S tem ni nič narobe, saj si ljudje želimo novosti in včasih se lažje odločimo za nakup, če nam izdelek ali storitev priporoča nekdo, ki mu zaupamo. Narobe postane takrat, ko posamezniki, v želji po hitrem zaslužku, promovirajo vse, kar jim pride pod roke. Včeraj je bila dobra ena kremica, danes je must have druga znamka, naslednji teden pa “popolnoma novo odkritje”, seveda s čudežno kodo za popuste. Na take primere ves čas opozarjam na svojem profilu. A pustimo zdaj slabe strani Instagrama. Računam na to, da boste moj članek brali tisti, ki znate razmišljati s svojo glavo.

Zato se bom v tem članku osredotočila le na pozitivne izkušnje. Predstavila bom znamke, ki jih poznam in podjetja, s katerimi z veseljem sodelujem. Bodisi tista, še iz časov, ko sem imela majhno število sledilcev, bodisi teh, s katerimi smo se »ujeli« po tem, ko je moje število sledilcev zraslo nad 10.000. Sama sem dokaj zahtevna »stranka« in moje zaupanje se lahko pridobi z odkritostjo, profesionalnim pristopom in kvaliteto. To so vrednote, ki jim sledim tudi sama, v zasebnem in poslovnem življenju. In verjamem, da delujejo na dolgi rok.

Preden grem na seznam podjetij, ki jih z veseljem podpiram, naj povem, kako zadeva deluje. Pri meni ni vnaprej plačane promocije. Občasno prejmem izdelke v testiranje, velikokrat jih kupim tudi sama. Včasih recimo pokažem tudi izdelek, ki stane manj kot 10 €, pa zato porabim več časa, kot če samo “repostam” kakšno akcijo. Ni mi treba, nihče me za to ne prosi, nihče me za to ne plača, a naredim, ker mi je to v veselje. Ne pričakujem medalje, želim samo pojasniti, da se nič na Instagramu ne zgodi »kar tako«. 😉

Sedaj pa k podjetjem, znamkam in tistemu, kar vas verjetno najbolj zanima – Instagram kode za popuste.

Valens: link z 10% popustom

V Valensu sem zaposlena že več kot 10 let in v tem času sem dodobra spoznala svet prehranskih dopolnil. Naučila sem se, katera prehranska dopolnila so nujno potrebna glede na moja leta in življenjski stil, katera lahko jemljem občasno in katerih res ne potrebujem. Več o tem lahko preberete tukaj. Valensova prehranska dopolnila so izdelana so po standardih GMP in IFS, najbolj ponosna pa sem na »no bullshit« politiko, kar pomeni, da Valens ne proizvaja prehranskih dopolnil, ki so zanimiva zgolj z marketinškega vidika. Vse je podprto s študijami in dokazi. Preko mojega linka dobite 10% popusta, odšteje pa se na koncu, pred zaključkom nakupa.

Moj šport (znamke Craft, Buff, Stance): ANDA15

Kvalitetna športna oblačila, nogavice in kape uvaža podjetje Moj Šport. Craftova oblačila sem kupovala že pred »Instagram« dobo in njihova kakovost se ni spremenila. Pri Craftu sem najprej uporabljala predvsem »topla« oblačila, torej perilo, majice in jope, od letošnje sezone dalje pa sem njihova zvesta uporabnica kolesarskih dresov. Buff je znamka kap in trakov, ki so resnično kakovostni, Stance pa je sinonim za kvalitetne nogavice za vse priložnosti. Koda ANDA15 vam prinese 15% popusta na redne cene in večinoma tudi na že znižane izdelke.

Pharmagea: ANDA10

Pharmagea je zastopnik za vedno bolj priljubljeno negovalno kozmetiko Rilastil, od katerih je moja favoritka Water Touch mat krema z zaščitnim faktorjem 50. Ponujajo tudi odlične izdelke za intimno nego Vidermina in pršila za nos Tonimer, ki so moj redni spremljevalec v boju z alergijskim rinitisom. Koda ANDA10 vam prinese 10% popusta, tudi na že znižane cene.

SkinFairytale: ANDA10

SkinFairytale je znamka za specifična področja nege obraza in telesa, ki je nastala z ljubeznijo do Lučke, hčerke Katarine Fajfar. Je sinonim za kozmetične rešitve, ko ostali izdelki ne pomagajo. Od SkinFairytale najdalj časa uporabljam Atopic Lotion za suho kožo, danes pa sem »navlečena« na njihove deodorante (predvsem vonj fige), InlightMe osvetljevalec obraza in čudovito dišečim suhim oljem DryOil. Ne smem pozabiti še na Kabuki čopič, ki sicer ni domača proizvodnja, je pa najboljši čopič, kar sem jih preizkusila. Koda ANDA10 vam prinese 10% popusta.

SOSkin: ANDA10

Znamka negovalne kozmetike SOSkin je v Sloveniji prisotna krajši čas, a je hitro navdušila – najprej Instagram influencerke, kmalu za tem pa še mene. Trenutno uporabljam njihov peeling za obraz in telo, Vitamin C20 serum, ki je nežen in zelo lepo mazljiv, ter serum proti hiperpigmentaciji. Testiranje ostalih izdelkov pride na vrsto kasneje, ko mi poidejo zaloge drugih znamk.

Ledlenser: ANDA30

Od Ledlenserja uporabljam naglavno svetilko, ki gre z mano na sončne vzhode in zahode. Po cca 10 uporabah lahko rečem, da je kvalitetna in sem z njo zelo zadovoljna. Koda ANDA30 vam prinese 30% popusta na redne (neznižane) cene. 

Alpine Princess: občasna koda ANDA20

Gre za znamko ženskih »outdoor« oblačil, ki jo je ustanovila Sandra Šuc. Sprva je šlo za pajkice, sedaj se je ponudba razširila še na majice, nogavice, flise in jope. Alpine Princess pajkice so zame nepogrešljive za hojo v hribe, saj so izjemno kvalitetne, se zlepa ne strgajo, stojijo na mestu in so na voljo v pestri paleti barv za vse okuse. Zadnje čase rada nosim tudi nogavice in majice iz merino volne. Koda ANDA20 vam občasno prinese 20% popusta na redne cene (ne gre za stalno kodo – zato me kontaktirajte na IG za več informacij).

Iskriva: ANDA10

Iskriva je znamka izdelkov s 100% mulberry svilo, znano po anti-aging učinkih.  Na začetku sem bila malce skeptična glede obljub, zato sem začela z »malim« in stestirala elastike za lase. Gre za izjemno nežen material, ki ti ne strga las in je res prijeten za nošenje. Naslednji test je bila svilena prevleka za vzglavnik (vzela sem jo v šampanjec barvi) in kmalu dokupila še eno “zanj”. Zdaj sva “matchy” in sva oba res zadovoljna. S kodo ANDA10 so izdelki na Iskriva.si 10% ugodnejši.

Idun Minerals: ANDA15

Idun Minerals je švedska kozmetična znamka, v Sloveniji poznana predvsem po maskarah za trepalnice.. Sama sem sicer še v fazi testiranja različnih modelov, trenutno uporabljam Magna Lengthening in sem zelo zadovoljna. Maskare Idun niso najcenejše, a obljubljajo, da trajajo dalj časa in da se lažje odstranjujejo v primerjavi z ostalimi. Uporabljam tudi Idun suhi šampon in prav tako nimam pripomb. Koda ANDA15 vam prinese 15% popusta na vse IDUN izdelke v spletni trgovini.

To je to. 🙂 Seznam ni dolg, gre pa za res kvalitetne znamke. Jih poznate, imate podobne izkušnje? Bi želeli, da stestiram in vam predstavim še kak izdelek? Zapišite spodaj v komentar, bom vesela vašega odziva! 😊

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *